ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος
Νέας Δημοκρατίας

Γεννήθηκα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978.
Είμαι παντρεμένος με την Ελεάνα Βλάχου.

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, στο Georgetown University College της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ. Συνέχισα τις σπουδές μου, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά, από το University College of London (UCL). Μιλάω τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ

Σε ηλικία 22 ετών, αμέσως μετά την αποφοίτηση μου, εργάστηκα για το Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων. Δημιούργησα, μαζί με τα αδέρφια μου τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕ, μια σύγχρονη μονάδα βιολογικών προτύπων.

Υπήρξα Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας στην Ελλάδα. Είμαι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΚΛΟΓΗ

Πρώτη φορά συμμετείχα στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Με εμπιστεύθηκαν 29.166 πολίτες της Α” Θεσσαλονίκης, δίνοντας μου τη δυνατότητα να τους εκπροσωπώ στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό μου αυξήθηκε στις 35.107 ψήφους.

Πίστευα και πιστεύω πως η Αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός πυρήνας επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας μας. Γι΄ αυτό μπήκα στη μάχη των περιφερειακών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου του 2010 και εκλέχτηκα Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Την 5η Ιανουαρίου του 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με εξέλεξε στη θέση του Περιφερειάρχη, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μου έκαναν τη μεγαλύτερη τιμή. Με επέλεξαν για δεύτερη φορά να είμαι ο Περιφερειάρχης τους, με το ποσοστό εκλογής μου να φτάνει το 71.03%. Σήμερα ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΡΧΗΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργήσαμε με την ομάδα μου, ένα μοντέλο διοίκησης που πέτυχε να μειώσει και να παρακάμψει – όπου υπήρχε ανάγκη -το συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας. Πιστέψαμε στη συνένωση δυνάμεων και επενδύσαμε στη συνεργασία με φορείς της περιοχής, τα επιμελητήρια, τις τοπικές κοινωνίες και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Σε μόλις δύο χρόνια, καταφέραμε να αυξήσουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 53% στο 93% και να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Προχωρήσαμε παράλληλα στη πληρωμή πάνω από 400€ εκατ για την υλοποίηση έργων στην Κεντρική Μακεδονία, αποπληρώνοντας μόνο για το 2014 πάνω από 200€ εκατ. σε έργα.

Ταυτόχρονα, επιλέξαμε και δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Δύο βασικούς πυλώνες, οι οποίοι αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση. Πετύχαμε έτσι, να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της περιοχής και ενισχύοντας τη δυναμική των επιχειρήσεων του κλάδου.

Από τα εφηβικά μου χρόνια μεγάλωσα στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια ως νέος βουλευτής συνέχισα να συμμετέχω σε δράσεις της. Ως Κοινοβουλευτικός διετέλεσα Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, ήμουν μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβα αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβα αν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ
ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ